Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Подвійні стандарти. Хто допоможе вибрати надійний диван-ліжко

11.12.2015 Категория: Новини, М'які меблі, Корисна інформація, Все для вітальні, Все для спальні

Універсальні речі дуже зручні – дозволяють заощадити простір, гроші і більш раціонально користуватися ними. Але будь-яка універсальність не дається просто так, і тоді доводиться шукати компроміси, розставляти пріоритети. У разі диван-ліжком вибір починається з визначення цілей його використання.

Ставимо ціль перед диваном

Іноді складно визначитися, як буде в майбутньому використовуватися річ, але все ж таки необхідно змоделювати цей процес, вибір диван-ліжка слід почати, відповівши на два питання:

  1. Він використовуватиметься як місце для перегляду телевізора, читання книг, відпочинку і лише зрідка, як спальне місце для гостей?
  2. Чи диван використовуватиметься щодня, як ліжко?

 

Якщо був обраний перший пункт, то в цьому випадку слід приділити особливу увагу наповнювачу. Саме він відповідатиме за збереження форм дивана довгі роки. Другий пункт має на увазі наявність надійного та зручного механізму трансформації. При щоденному розкладанні немає бажання виконувати довгі, складні операції, та й надійність у механізмів зовсім різна. Може так станеться, що будуть обрані і перший і другий пункти – у цьому випадку м'які меблі вимагатимуть ретельного вибору. І першим питанням стоятиме, якою має бути основа диван-ліжка.

 

Що буде в основі дивану

Визначаючи, який купити диван як спальне місце, бажано перевірити, наскільки обрана модель комфортна. І ще в салоні необхідно перевірити цю якість у складеному та розкладеному положенні. Якісна основа дивану не тільки визначає комфорт, а й тривалість служби. Якщо не звернути на це увагу, то можна купити диван-ліжко, що не відповідає поставленому перед ним завданням. Найкращими матеріалами для виготовлення основи є дуб, бук або береза. Багатошарова фанера більш дешеве рішення, що не програє як. А застосування у виготовленні основи ДСП або МДФ обов'язково позначиться на надійності конструкції. Подібний варіант слід розглядати лише як гостьовий. Другим важливим фактором, що відображає надійність м'яких меблів, є наповнювач.

 

Виберемо наповнювач для диван-ліжка

Незалежно для яких цілей купуються м'які меблі, якості наповнювача необхідно приділити належну увагу, саме від цього залежатиме наскільки ефективно буде тримати форму диван. І в цьому випадку краще натуральні матеріали типу ватину, повсті або латексу, тому що вони в процесі експлуатації не руйнуються. Однак це відбивається на ціні виробу. Штучні матеріали: поролон, поліуретан чи пінополіуретан не повинні відлякувати покупця. Однак, наприклад, поролон за своїми фізико-механічними властивостями не здатний при активній експлуатації тривалий час відповідати початковій формі.

 

Механізм трансформації дивана – вибираємо надійний

Всі моделі диванів типу механізму трансформації можна розділити на дві групи:

 

  • Механізм трансформації «книжка», «дельфін» та «клік-клак»: у цьому випадку диван має багато місць для сидіння, але ширина спального місця не дуже велика,
  • Викочування дивани, дивани-розкладачки та дивани-акордеони - подібні механізми характерні достатньою шириною спального місця, але місця для сидіння менше.
 

Найбільш зручними варіантами для повсякденного користування є викочувані дивани, «книжка» та «клік-клак». Ці механізми прості та надійні при активній експлуатації. Механізм «дельфін» у своїй групі один із найпопулярніших – з ним місце для сидіння не лише велике, а й максимально комфортне.

На сайті інтернет-магазину «Комод» в розділі каталогу «М'які меблі» представлений широкий асортимент диванів, пуфів та крісел. У нас Ви можете купити кутовий дивани, прямий диван для дитячої або зали, шкіряний диван з якісного шкірозамінника (шкірзам) для офісу, м'яке зручне крісло або пуф. У розділі каталогу "М'які меблі" представлений широкий асортимент м'яких меблів фабрик Веста, Лефорт, Арт-Ніка.

Диван Деврек
Диван Деврек

2200/930/830 мм

20 495 грн
Диван Караман 1
Диван Караман 1

2420/800/1070 мм

24 885 грн
Ліжко Валенсія (Valencia) 90
Ліжко Валенсія (Valencia) 90
2160/940/1060 мм
17 200 грн
Ліжко Барі (Bari) 90
Ліжко Барі (Bari) 90
2120/900/1020 мм
17 900 грн