Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Як правильно доглядати меблі? 10 важливих порад

26.01.2017 Категория: Новини, Корисна інформація, М'які меблі, Корпусні меблі, Дерев'яні меблі

Як відомо, саме меблі є головною складовою затишку та комфорту, що забезпечує зручності у всьому будинку. Спробуйте уявити своє житло без усіх стільців, столів, диванів, шаф, тумб та іншого начиння, що робить наше життя таким зручним. Погодьтеся, що в такому поданні навіть найрозкішніша квартира буде більше схожа на порожню коробку, ніж на житлову площу.

Але мало лише розуміти все значення предметів інтер'єру в нашому житті, необхідно ще й знати те, як правильно доглядати меблі та що для цього потрібно. До цього питання необхідно підійти з максимальною увагою, оскільки сонячні промені, неправильно підібраний засіб для чищення і навіть неправильне розташування можуть завдати чимало шкоди предметам меблів. Але не варто хвилюватися, тому що далі ви дізнаєтеся все найголовніше про те, як забезпечити вашого начиння максимально тривалий термін служби.

1. Яка б не була погода за вікном і незалежно від пори року постарайтеся зробити так, щоб температура повітря у вашому будинку не опускалася нижче 14 градусів, оскільки деякі предмети інтер'єру дуже чутливі до цього параметра. Якщо ви власник кондиціонера або зволожувача повітря, то простежте, щоб значення вологості в приміщенні не перевищувало 64%, що теж є дуже важливим показником.

2. Також обов'язково зробіть так, щоб ліжко, стіл, тумби або будь-який інший предмет меблів знаходилися на потрібній відстані від опалювальних приладів – не ближче ніж на 1,5 метра. Крім цього, постарайтеся так розставити меблі, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені. Особливо ж ця рекомендація актуальна у теплу пору року.

3. Що стосується м'яких предметів інтер'єру, то обов'язково пилососте їх не рідше 1-2 рази на місяць. Також можна накрити їх вологим простирадлом, а потім гарненько вибити пил. Щоправда, після цієї процедури простирадло потрібно буде добре випрати. Але тут інформація про те, як доглядати меблі, тільки починається.

4. Якщо ж ви самі чи хтось із ваших гостей виявився неакуратним настільки, що до оббивки м'яких меблів прилипла жувальна гумка, то не впадайте у відчай. Проблема вирішується дуже просто. Вам достатньо лише прикласти до «жуйки» кілька шматків льоду, загорнутих у пакет. Незабаром гумка стане твердою, і ви зможете легко її позбутися.

5. Не варто впадати у відчай і в тому випадку, якщо на ваш улюблений диван був пролитий кава або чай. Перш за все, постарайтеся витерти пляму туалетним папером або сухою тканиною. Після цього забруднену ділянку слід вимити за допомогою засобу для чищення, що підходить для конкретного предмета меблів, і промити його чистою водою. Залишки вологи видаляють звичайною серветкою.

6. Якщо всі ті ж неуважні гості вимазали оббивку м'яких меблів шоколадом, слід скористатися тими ж рекомендаціями з попереднього пункту. Але з тією різницею, що пляму від солодощі потрібно дати добре висохнути, після чого необхідно видалити його верхній шар. Після цього слід приступати до чищення.

7. Незалежно від виду предмета інтер'єру, ніколи не використовуйте для його очищення щітки з жорстким ворсом. Натомість слід користуватися м'якою тканиною та губками. І пам'ятайте, що для кожного окремого предмета меблів існує відповідний саме для нього засіб для чищення. Так, для догляду за лакованим дерев'яним столом і шкіряним кріслом вам знадобляться різні порошки. Але і це ще не все, що варто знати про те, як доглядати меблі правильно.

8. При покупці розбірних меблів чітко дотримуйтесь інструкцій щодо її складання. Не слід покладатись лише на свою інтуїцію. Якщо ж вам необхідно зібрати меблі-трансформер або цілий кухонний гарнітур, то краще скористатися послугами професійних збирачів меблів.

9. Якщо на полірованій поверхні столу утворилися подряпини, їх можна легко замаскувати за допомогою крему для взуття. Важливо лише знайти для цього мастило відповідного кольору. Якщо ж подряпини були нанесені на поверхню з дуба, горіха або ясеня, їх можна видалити за допомогою розчину чистої води та йоду (1:1).

10. Напевно, ви вже не раз з досадою помічали, що після перестановки меблів на підлозі залишаються подряпини. Щоб цього уникнути, періодично натирайте ніжки предметів інтер'єру парафіном.

Тепер ви знаєте всі головні рекомендації про те, як правильно доглядати меблі та що для цього потрібно. Постарайтеся слідувати їм регулярно, і тоді всі ваші предмети інтер'єру прослужать вам довгі роки.