Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Як правильно вибрати меблі? Поради та рекомендації

25.10.2016 Категория: Новини, Корисна інформація, Все для спальні, Все для вітальні, Все для дитячої, Корпусні меблі, Дизайн та інтер'єр

Погодьтеся, що сьогодні, як і багато століть тому, меблі відіграють ключову роль у житті кожної людини. Огляньтеся навколо себе, напевно, і зараз вас оточує маса корисних предметів інтер'єру. Чесно кажучи, досить складно уявити собі навіть найскромніше житло без будь-яких меблів. Адже саме предмети інтер'єру вносять до нашого будинку весь той комфорт та затишок, за який вони так цінуються. Але тут виникає важливе питання – як правильно вибрати меблі для дому?

Адже при поспішному рішенні можна придбати не найвдаліший меблевий гарнітур, який завдасть вам набагато більше клопоту і прикростей, ніж приємних емоцій. І це не кажучи вже про витрачені кошти. Але не варто хвилюватись! Далі ви дізнаєтеся про основні рекомендації, які дозволять вам не помилитися в цьому відповідальному рішенні.

Загальні поради
Перш за все, визначтеся з тим, у якій кольоровій гамі ви хотіли б бачити ваш будинок або окрему кімнату. Це дуже важливе питання, оскільки від кольору багато в чому залежатиме ваш настрій. Психологи стверджують, що навіть той самий колір надає різний вплив на конкретну людину залежно від її статі, віку та характеру.

Наприклад, той же блакитний колір пробуджує в дітей віком довгоочікуване натхнення, креатив і навіть бажання вчитися! Але в той же час на людей похилого віку він має розслаблюючий ефект. Згідно з дослідженнями вчених, при спостереженні блакитного кольору у дорослих знижується тиск, заспокоюється дихання та знижується апетит. В даному випадку має сенс звернутися до психолога меблевої компанії для оптимального вибору палітри кольорів.

Якщо площа конкретної кімнати досить невелика, то вдалою ідеєю буде звернути вашу увагу на колекції корпусних меблів. Завдяки цьому ви зможете купувати не весь такий набір одразу, а лише ті частини, які вам більше пасують. Надалі ви зможете зібрати з них необхідну композицію, немов конструктор. Особливо цей варіант вдало підходить для поєднання двох приміщень в одному. Наприклад, робочого кабінету та спальної.

Вітальня
Говорячи про те, як правильно вибрати меблі для гостьової кімнати, важливо відзначити кілька ключових моментів. По-перше, предмети інтер'єру в цьому приміщенні повинні піднімати вам настрій, тобто підберіть відповідну палітру кольорів. По-друге, меблів у вітальні слід бути максимально функціональними, щоб підходити як одній людині, так і великій компанії.

Пам'ятайте, що за станом цієї кімнати друзі та родичі судитимуть про ваш смак, статус і стиль. Тому приділіть увагу зручному плануванню та гармонійному дизайну. І, звичайно ж, пам'ятайте, що меблі у вітальні повинні бути максимально міцними.

 

Спальна
Оскільки саме ця кімната призначена для відпочинку та міцного сну, в ній не повинно бути надто яскравих кольорів, що збуджують нервову систему. Також дуже бажано не захаращувати зайвими предметами інтер'єру вільний простір. Психологи стверджують, що це тільки заважає відновленню та відпочинку.

Підійдіть з особливою відповідальністю до вибору ліжка, оскільки воно є головним елементом усієї кімнати. До того ж у ній ми проводимо близько третини нашого життя! Тому, щоб завжди бути бадьорим та активним, підійдіть до вибору спального місця з відповідальністю. Головні вимоги до ліжок – досить великий розмір, відсутність скрипу під час руху та надійний міцний каркас. Решта залежить вже від вашого смаку.

 

Дитяча
Навряд чи ваша дитина потребує респектабельного шкіряного крісла та дорогого робочого столу для більшого підкреслення свого статусу. Але це зовсім не означає, що можна обійтися лише старим ліжком та швидко зібраною тумбою з фанери.

Говорячи про те, як правильно вибрати меблі для дитячої, важливо відзначити, щоб усі потрібні предмети інтер'єру знаходилися поряд без поділу кімнати на окремі зони. Будуть дуже доречними високі місткі шафи з поличками та висувними ящиками, де лежатимуть книги, зошити, альбоми, малювальні приладдя, а також численні іграшки. Збір всіх меблів поруч і в одному місці дозволить звільнити простір для розваг.

Важливо, щоб такі меблі були зручними для самого малюка, і він міг самостійно ними користуватися. Простежте, щоб у ній не було гострих кутів – вони мають бути заокруглені. Що стосується матеріалів виробів, то вибирайте з натуральної деревини та екологічно чистого МДФ. Якщо ж у вас двоє дітей, то оптимальним рішенням буде двоярусне ліжко.

 

Що стосується палітри кольорів, то бажано, щоб колір меблів, стелі і шпалер був світлим. Не менш важливо подбати про яскраве освітлення всього приміщення.

Тепер вам відомі основні рекомендації про те, як правильно вибрати меблі. Застосуйте їх на практиці, і тоді ви точно не пошкодуєте про зроблене рішення!