Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Як вибрати комод

12.11.2021 Категория: Корисна інформація, Корпусні меблі

У свій час комоди були витіснені шафами і тумбами. Але наприкінці ХХ століття люди знову оцінили зручність цього предмета меблів. Зараз комод можна зустріти практично в кожній квартирі, оскільки він часом успішно замінює і шафу, і тумбочку. Багатофункціональність дозволяє використовувати його не тільки для зберігання речей, білизни, а й книг, посуду, іграшок та інших предметів. Йому знаходиться місце в будь-якій кімнаті: вітальні, передпокої, спальні, кухні, кабінеті. Він використовується як підставка під телевізор, туалетний чи пеленальний столик. Оснащений висувними ящиками комод дозволяє швидко знайти потрібну річ, і, що особливо важливо, економити простір приміщення. Щоб не помилитися у виборі комода, розповімо про нього докладніше. Ласкаво просимо до віртуального магазину «Комод»!

Які зустрічаються різновиди сучасних моделей

Ми виділимо кілька основних видів, хоча розмаїття цих меблів набагато ширше.

  1. Класичний прямий комод. Він може бути довгим, до двох метрів, з великою кількістю відсіків, ящиків, полиць. Зазвичай купується у квартири з великою площею.
  2. Класичний модульний мініатюрний варіант прямого. Розрахований на малогабаритні приміщення.
  3. Комод із дзеркалом. Цілком може замінити туалетний столик, який чудово виглядатиме в спальні або вітальні.
  4. Прасувальний. Оснащений спеціальною дошкою для прасування.
  5. З пеленальним облаштуванням. Відмінний варіант, коли в будинку є немовля.
  6. Комод-вітрина. Оригінальний синтез комода та серванту, де зберігають сервізи, дорогі статуетки, столове срібло, вина. Як правило, прикрашає вітальню.
  7. Радіусний – для тих, хто віддає перевагу меблям з плавними лініями, без гострих кутів. Прихильники фен-шуй стверджують, що закруглена комод чудово може приховати будь-які дефекти приміщення.
  8. Комод-трансформер. Легким рухом руки за п'ять хвилин його можна перетворити на столик-трюмо, прасувальну дошку, підставку для телевізора, буфет, тумбу. Оптимальний варіант економії простору в малогабаритках.

Матеріал має значення

Хочете, щоб ваш комод прослужив довгі роки? Тоді поставтеся серйозно до вибору матеріалу.

  • Як і будь-які меблі, найдорожчі, міцні, довговічні та ефектні комоди робляться з екологічно чистого матеріалу – натурального дерева. Такі меблі шикарно виглядають без зайвих прикрас, але їх часто декорують інкрустацією, тонким різьбленням, покривають лаком. У виготовленні використовують бук, сосну, горіх, ясен, дуб, клен і т. д. До інтер'єру, оформленого в екзотичному стилі, підійде ротангова комод – особливого різновиду деревини.
komod-bc-kak-vybrat-komod-2-111121 kak-vybrat-komod-3-111121
  • Сучасні технології дозволяють виготовляти якісні комоди з матеріалів ДСП та МДФ. Візуально такі меблі на належному рівні (особливо ламіновані і покриті шпоном), відрізняються прийнятною ціною, легкістю, проте в плані міцності та довговічності поступаються дерев'яними.
kak-vybrat-komod-6-11121 kak-vybrat-komod-7-111121
  • Металеві комоди – комбіновані конструкції, в яких використовується металева основа та дерево чи інший матеріал.
kak-vybrat-komod-5-111121 kak-vybrat-komod-4-111121
  • Комоди із пластику. Навряд чи можна рекомендувати тим, хто збирається придбати меблі років на сто. Зате пластик – найневибагливіший у догляді, не боїться перепадів температури, вологи, легкий.

Конструкції моделей

Головний елемент будь-якої комоди – ящик. Залежно від обсягу та призначення моделі, кількість ящиків може змінюватись від одного до восьми. Іноді для зручності частина поздовжніх ящиків поділяються навпіл. У маленьких зазвичай зберігають дрібні речі – біжутерію, косметику, у великих – білизну, одяг, взуття. Популярні моделі, в яких є секретні відсіки для документів або дорогих прикрас. Найзручніші комоди ті, в яких ящики щільно прилягають до стінки, висуваються без напруження, але при цьому за жодних обставин не випадають із відсіків.

Механізм висування можна поділити на три види.

  1. Роликовий. Металеві або пластикові напрямні найдешевші за ціною, проте не гарантують стійкості ящиків та відсутності шуму під час висунення. Відкриття не повне.
  2. Кульковий. Напрямні забезпечують безшумне відкриття, максимальне висунення, допускає великі навантаження.
  3. Прихований монтаж. Напрямні такого випадку кріпляться на дно комода. Плюси: тривалий термін служби, відкриття ящика без небезпеки випадання.
teleskopicheskie-napravlyaiuchie-111121 rolikovye-napravlyaiuchie-111121

Коротко про стилі та кольори

Різноманітність стилів дозволяє сьогодні вибрати комод, що ідеально вписується в інтер'єр кімнати.

  1. Класичний стиль хороший тим, що підходить практично до будь-якого інтер'єру. Такі моделі відрізняються симетричністю, строгістю форм, виконані у стриманих тонах, не перевантажені декоративними елементами.
  2. Модерн. Цей стиль називають витонченою простотою. Як правило, основний матеріал поєднується з металевими, скляними чи пластиковими елементами декору.
  3. Рококо. Стилізація під старовину. Моделі, які виготовляються з дорогих порід дерева. Відмінні риси: розкішний декор, вигнуті лінії ніжок, стін.
  4. Прованс. Чимось споріднений з рококо, проте декор більш примітивний, форми грубіше, лакування не застосовується. Комоди виготовляються з натурального дерева, але найпростіших порід.
  5. Хай-тек. У виготовленні майже завжди використовується лише радикально чорний чи білий колір. Декор відсутній, виконується у найпростіших геометричних формах.

kak-vybrat-komod-8-111121 kak-vybrat-komod-9-111121
Що стосується кольору комода, то він повинен гармоніювати з тонами інших меблів або стін. Не обов'язково вибирати виріб точнісінько за кольором інтер'єру. Креативно виглядатимуть різнокольорові моделі, виготовлені з двох або трьох матеріалів або комоди з фотодруком. Цікава новинка – комод-хамелеон, що змінює колір залежно від кута зору.

При покупці орієнтуйтеся на свій смак, але враховуйте такі загальні рекомендації.

1. Поцікавтеся сертифікатом якості, що гарантує безпеку меблів для здоров'я.

2. Перевірте, чи є інструкція зі збирання.

3. Переконайтеся у відсутності дефектів, таких як тріщини, сколи.

4. Перевірте роботу висувних механізмів, якість фурнітури.

5. З першого дня доглядайте комод: не перевантажуйте ящики, утримуйте в чистоті, забезпечуйте нормальний температурний режим, перевіряйте роботу висувних механізмів.

На сайті магазину онлайн «Комод» ви неодмінно знайдете модель, яка підходить за конструкцією, якістю і кольором. Вибирайте, і нехай покупка тішить довгі роки.