Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Як вибрати шафу-купе

14.12.2021 Категория: Корисна інформація

Поради покупцям при виборі шафи-купе

Традиційні шафи з дверцятами, що відкриваються на себе, займають нішу в меблевому виробництві, але з кожним роком їм все важче конкурувати з сучасними шафами-купе. Це не просто данина моді. Моделі з купейними конструкціями – це економія простору, зручність, краса. До того ж у вас є можливість купити вже готову шафу або вигадати свій ексклюзив, якого не буде ні в кого.

Здавалося б, за такого широкого асортименту модель можна підібрати за годину. Але не все так просто: вибір – справа відповідальна, яка потребує врахування багатьох важливих моментів. Тому не поспішайте з вибором, а заразом і пошуком шафи-купе у міських меблевих магазинах. До ваших послуг сайт віртуального магазину «Комод», де ви обов'язково знайдете потрібні меблі. Для початку прочитайте кілька порад, які допоможуть ухвалити правильне рішення.

Визначаємось з матеріалом

Найчастіше шафи-купе виготовляються із ДСП або МДФ. Це найдоступніші за ціною матеріали. Набагато вище ціни на вироби з натурального дерева. У будь-якому випадку, перед покупкою проконсультуйтеся з фахівцем та прикиньте доступну для себе вартість.

  1. Розшифровується ДСП – деревинно-стружкова плита, яка виготовляється з дрібних частинок деревини. За допомогою високих температур і сполучної смоли тирса пресується, а потім ламінується. Переваги таких плит – легкість, міцність, низька ціна. Мінус – не надто любить вологу.
  2. Плити з МДФ виробляються з дрібної тирси, оброблюваної парою. Після висушування вони склеюються лінгіном та парафіном. У порівнянні з ДСП такі плити трохи дорожчі за вартістю, зате в плані екологічної чистоти майже не поступаються меблям з натурального дерева.
  3. Шафи-купе з дерева не потребують реклами. Вони виглядають респектабельно, дуже міцні, розраховані на довгі роки. Ціна відповідна. Але якщо ви схильні до алергії, то варто розщедритися, тому що такі меблі ніколи не зашкодять здоров'ю.

Що вирішуємо із розміром шафи

Матеріал вибраний, і тепер потрібно визначитись із габаритами. Тут будуть два варіанти. Перший – вбудована шафа. У цьому випадку розміри задаються нішою, в яку модель буде поміщена. Ця конструкція дуже практична, оскільки візуально меблі поєднуються зі стіною. Для такого екземпляра знадобиться мінімум матеріалу, оскільки підлога, бічні стіни, стеля та задня стінка не потрібні. Мінус цього варіанта – кріплення елементів проводиться безпосередньо до стін та стелі, що може зіпсувати їх оздоблення. Крім того, ви не зможете після установки перенести шафу в іншу частину приміщення.

Корпусна шафа-купе буває різних розмірів, встановити її можна, де забажаєте. Висота моделі обмежується стелею, і, бажано, щоб між «дахом» шафи та стелею була розумна відстань, а не впритул.

Питання глибини виробу залежить від місця. Наприклад, у коридорі малогабаритної квартири потрібно орієнтуватися на 400 мм, а для спальні або вітальні необхідний більш місткий об'єм – 600 мм.

Гарні та зручні двері шафи-купе

Розсувні двері – основна фішка шаф-купе. Після старих розпашних дверцят з замками, що нескінченно заклинюють, скриплячими кріпленнями, літаючі вправо-ліво двері справжня насолода. Подвійну радість дарують дзеркала. Не секрет, що велика дзеркальна поверхня візуально зробить приміщення набагато більшим. При виборі пам'ятайте про безпеку: дзеркала повинні бути повністю покриті захисною плівкою, що страхує від уламків при сильному ударі. Дуже красиво виглядають дзеркала з малюнком, але це справа смаку. Двері повинні рухатися легко, тому роликовий механізм має пройти ретельну перевірку.

Внутрішня конструкція купе

Щоб не помилитися з «начинкою», спробуйте скласти список, які речі зберігатимуться в шафі-купе. Якщо в наявності чимало великогабаритних предметів, то антресольні полиці мають бути значних розмірів. Більше місця бажано відвести для постільної білизни, рушників, ковдр. Вузькі комірки послужать для одягу, що складається. Внизу висувні або статичні відсіки для взуття. Дуже зручно, якщо в конструкції будуть передбачені ящики для дріб'язку: ременів, краваток, спідньої білизни. Штанга для вішалок у великій шафі зазвичай займає найбільшу площу, але якщо в цьому немає необхідності, то традиційну конструкцію можна переграти. Для чоловіків, які часто одягають діловий костюм, незамінна деталь – брючниця.

Колір меблів та вибір для певного місця

Колір вибирайте відповідно до декору стін і тону інших меблів. Не обов'язково, щоб усі предмети були коричневими, білими, рожевими чи сірими. У гармонійному різноцвітті є своя краса. І нарешті, про конкретне місце, де красуватиметься ваша купе-шафа.

  1. Для передпокою зазвичай розумно вибирати невелику за розмірами модель, де будуть зберігатися сезонні речі, тобто ті, які ви носите в даний момент. Необхідні полиці для зберігання сумок, головних уборів, засобів для чищення взуття, сонцезахисних окулярів і т.д. Дзеркальні двері візуально збільшать площу коридору.
  2. Шафа-купе у вітальню повинна бути не тільки місткою, а й ефектною. Зал - обличчя, серце квартири, тому важливо витримати стиль загального інтер'єру. Декорований фасад зробить приміщення нарядним, а різні дрібнички та аксесуари на зовнішніх полицях додадуть кімнаті затишок.
  3. У спальню теж бажана містка шафа з дзеркалом, але за умови, що дозволяє площа. Спальне приміщення має викликати позитивні емоції, тому краще віддати перевагу світлим тонам.
  4. У дитячій шафа-купе має подобатися не тільки вам, а й малюкові, так що не забудьте залучити сина чи дочку до процесу. У плані декору з квіточок чи мультяшних героїв можна не стримувати фантазію – це дитина! Бажано вибирати модель із найменшою кількістю гострих кутів.
  5. Шафа-купе в кабінеті може здатися зайвою, але чому б і ні? Маленький домашній офіс можна доповнити цими меблями. Тут шафа швидше буде для зручності, так що особливої вишуканості не потрібно.

У статті ми торкнулися загальних моментів вибору. Але якщо залишилися питання, то ви будь-якої миті можете звернутися до менеджерів нашого магазину «Комод». Першокласний сервіс обслуговування забезпечений, якість меблів гарантована. Залишається вибрати та радіти новій покупці!

Шафа-купе Стандарт ДСП 0,9
Шафа-купе Стандарт ДСП 0,9

Довжина 900 мм

6 255 грн
Шафа-купе Стандарт ДСП і Дзеркало 0,9
Шафа-купе Стандарт ДСП і Дзеркало 0,9

Довжина 900 мм

6 805 грн
Шафа-купе Стандарт дзеркало 0,9
Шафа-купе Стандарт дзеркало 0,9

Довжина 900 мм

7 360 грн
Шафа-купе WT (Білий) дзеркало 0,9
Шафа-купе WT (Білий) дзеркало 0,9

Довжина 900 мм

8 340 грн