Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Роль дзеркал у меблях

04.11.2016 Категория: Новини, Дизайн та інтер'єр, Корисна інформація

Спочатку наявність дзеркал у меблевій конструкції мало лише практичний характер. Так, вбудоване в дверцята шафи або трюмо, воно дозволяло оцінити, як сидить одяг на людині. Але сьогодні роль дзеркал у меблях стала різноманітнішою. Вони служать як декоративний елемент, а у випадку шаф-купе, всі дверцята яких мають дзеркальну поверхню, дозволяють зорово збільшити простір невеликих кімнат.

Тобто застосування дзеркал у меблях:

- дозволяє підвищити функціональність шаф, туалетних столиків, трельяжів та інших меблів;

- Виконує декоративну роль, особливо якщо на дзеркальній поверхні присутні візерунки та орнаменти.

Дзеркала можуть бути:

- Традиційними;

- кольоровими;

- Матовими.

Звичайні дзеркала можуть бути на основі алюмінію чи срібла. Останній варіант можна назвати кращим, оскільки таке дзеркало має більший термін експлуатації, не вносить спотворень у відбиття, а також не боїться підвищеної вологості.

Для отримання кольорового дзеркала вводиться кольоровий шар, що відбиває або використовується спеціальне тоноване скло. Часто можна зустріти дзеркала бронзового, золотого, блакитного, графітового кольору. Причому перші два дозволяють зробити будь-яке приміщення теплішим, сонячнішим.

Якість і привабливість дзеркал у меблів багато в чому визначається способом обробки їх кромок, а також тим, які ефекти були використані для створення їх декоративної поверхні.

Щодо обробки кромок, то поширеними є єврокромка та фацетування. У першому випадку торець дзеркала шліфується і полірується спеціальним верстатом відразу в трьох площинах: сам торець і дві фаски під кутом 45 градусів. При поліруванні торець виходить прозорим та ідеально гладким. У разі шліфування поверхня єврокромки стає матовою. При фацетуванні кромка дзеркала обробляється так, щоб на лицьовій стороні дзеркала утворювалася фаска під кутом від 3 до 45 градусів, ширина якої може сягати 40 мм. Фацет буває чи прямим, чи фігурним, тобто має криволінійне виконання.

Сама поверхня дзеркал може мати декоративну обробку. Наприклад, за допомогою піскоструминного апарату їй надається матовий вигляд. Крім обробки усієї площі дзеркала таким способом, ця ж технологія може використовуватися для нанесення різних візерунків та зображень на скляну поверхню. В результаті дзеркальні дверцята шафи-купе самі стають декоративною складовою інтер'єру кімнати. Варто враховувати, що на обробленій таким чином дзеркальній поверхні залишаються виразні відбитки пальців. Для усунення цього недоліку матовані дзеркала обробляють спеціальним складом – глас-тонером. Він також відомий під найменуванням "антипалець".

Ефект, схожий з піскоструминним матуванням, також отримують шляхом наклеювання на поверхню дзеркал полімерної матової плівки. Але цей варіант має істотний недолік - малий термін експлуатації, оскільки вже скоро на такій поверхні з'являться подряпини, відшаровування та інші дефекти.

Ще одним способом декорування дзеркал є шовкографія. Її суть полягає в тому, що на поверхню дзеркала накладають трафарет, а потім наносять емаль. Після видалення трафарету дзеркало нагрівають до температури 600 градусів, внаслідок чого нанесена емаль впікається у поверхню. Отриманий візерунок відрізняється високою стійкістю до механічних та хімічних впливів.

Для любителів вінтажного стилю цікавими будуть штучно зістарені дзеркала. В результаті особливої обробки на поверхні амальгами з'являються плями патини, чорні крапки, а сама вона дещо тьмяніє. Такі дзеркала гармонійно виглядають у старих рамах, що підсилюють ефект старовини.