Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Секрети догляду за м'якими меблями

18.11.2016 Категория: Новини, Корисна інформація, М'які меблі

У цій статті дизайнери поділяться з вами секретами догляду за м'якими меблями, навчать, як зробити так, щоб ваше крісло або м'який, затишний диван прослужили вам довгу службу і радували око своєю новизною. У ваших інтересах, щоб меблі, які ви придбаєте, викликали тільки позитивні емоції і дарували вам чудовий настрій після важкого робочого дня. Так, не секрет, що в інтернеті існує безліч порад та рекомендацій на цю тему: дизайнери намагатимуться вказати на ключові моменти та роз'яснити їх.

Способи очищення чохлів та оббивної тканини

За жодних обставин не слід прати знімні чохли – інакше вони сідають після прання, таким чином стаючи марними. Для них підходить лише один метод очищення – сухе хімічне чищення.
Оббивку м'яких меблів варто час від часу протирати вологою (але не мокрою!) губкою з поролону або подібного матеріалу.
З оббивної тканини плями стирають м'якою і сухою щіткою, а невеликі ділянки, що забруднюються - мильною водою, або слабким розчином не агресивного до тканини засобу для чищення. Особливо важливо при цьому обмежувати попадання рідини на тканину – якщо занадто багато води потрапить на оббивку, то вона може залишити розлучення, які виглядатимуть некрасиво. Але якщо подібне все-таки сталося, то ніколи не слід користуватися для просушування феном.
Для того щоб ваші меблі не виглядали як пильний мішок, слід регулярно обробляти її пилососом.
Для різних типів оббивних тканин існують свої засоби, що найбільш підходять саме для певних видів покриттів. Так для робочого та декоративного покриття категорично не рекомендується застосовувати один і той самий склад, тому що існують спеціальні засоби, що відповідають характеру конкретного оббивного матеріалу.
Але часто трапляється так, що на недавно куплених або дорогих меблів випадково виникають плями побутового характеру: від пролитого соку чи вина тощо. Як бути в такій ситуації? Насправді, якщо пляму, що свіжоутворилася, не дати засохнути на поверхні дивана, то його можна легко вивести і за допомогою звичайних засобів побутової хімії, що є у кожного будинку. Ось кілька порад про те, як можна легко і без наслідків для ваших меблів стерти свіжі побутові плями:

• Плями від жиру.

Для початку прикладіть добре всмоктуючу м'яку ганчірку або паперову серветку до плями на кілька хвилин. Можливо, доведеться повторити процедуру, поки жир із поверхні остаточно не вбереться. Потім змочіть ганчірку або губку розчином води з милом і промокніть, пляма має стати менш помітною. Дайте поверхні просохнути, і розгладьте ворс оббивки м'якою щіткою.

• Плями від вина.

Плями від білого вина можна обробити розчином, що містить 3 частини спирту (метилового) та 1 частину звичайної води. Потім просушити оббивку. Якщо пляма не зовсім зникла, потрібно промокнути її розчином води з м'яким милом (тут головне не перестаратися, про дію надлишку вологи сказано вище), після чого просушити.

Щоб позбавитися плями червоного вина, використовуйте класичний спосіб: по-перше, промокніть його і видаліть залишки вина з поверхні. Потім присипте сіллю, яка вбере вино, яке не встигло проникнути глибоко в тканину. Після цього витріть сухою ганчіркою та просушіть поверхню.

• Плями від продуктів (цукерки, чай, кава, фрукти, кола, соус та багато інших).

Для позбавлення від подібних плям існує універсальний метод. Зробіть розчин - 1 столову ложку будь-якого м'якого побутового засобу для чищення розмішайте в склянці теплої води (засіб не повинен містити луги), промокніть пляма. Після цього змішайте 1 частину оцту на 2 частини води, змочіть цим складом пляму. За необхідності процедури повторіть. Потім видаліть залишки засобів водою та просушіть поверхню.

Головне, що ви повинні знати при самостійному виведенні плям з меблів - їх ні в якому разі не можна терти розчинами: від цього пляма просто розповзеться по оббивній тканині; лише промокніть губкою або м'якою ганчіркою, не допускаючи рясного потрапляння рідини на поверхню оббивки.

Врахуйте, що не всі плями однаково добре виводяться, і на різні матеріали оббивки у виробників існують різні маркування - деякі ви можете чистити, як заманеться, без шкоди для оббивки, а іншим може пошкодити і звичайна вода. Фахівці рекомендують час від часу піддавати ваші м'які меблі професійному очищенню. А якщо ви все-таки вирішили чистити свої меблі самостійно, використовуйте перевірені неагресивні засоби відомих фірм-виробників, призначені саме для того типу оббивної тканини, яким покриті ваші меблі.