Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

ТОП-10 найцікавіших фактів про меблі

12.05.2019 Категория: Дизайн та інтер'єр, Корисна інформація, Новини

Скажіть, які цікаві факти про меблі ви знаєте? Але спершу давайте проведемо невеликий експеримент. Огляньтеся навколо себе. Що ви бачите? Швидше за все, у поле вашого зору потрапило чимало найрізноманітніших предметів інтер'єру. Причому це може бути як простий стіл зі стільцями, так і великий розкішний диван із затишним торшером на тумбі. А тепер скажіть чесно, чи могли б ви уявити життя сучасної людини без усіх цих меблів? І справді, предмети інтер'єру настільки сильно увійшли до зони нашого комфорту, що без них ми навряд чи змогли повноцінно провести хоча б один день. Але якщо добре подумати, що ми знаємо про них насправді? А далі ви якраз і прочитаєте найцікавіші факти про меблі, які допоможуть знайти відповідь на це важливе питання.

1. Примітно, що найперші предмети начиння були виявлені при археологічних розкопках на території сучасного Єгипту. Так, вчені знайшли стародавні столи, стільці та тумби, які були виготовлені з оброблених кісток, дерева та каменю. Вважається, що ними могли користуватися лише самі правителі, високопосадовці та жерці. Звичайні люди не могли дозволити собі мати таку розкіш.

2. А чи знаєте ви, що використовувати дерево як основний матеріал для виробництва меблів здогадалися лише за кілька століть до нашої ери? Причому першими до цього дійшли давні греки. До цього моменту практично весь інтер'єр навіть у багатих сім'ях складався з кам'яних ліжок, таких столів і стільців. Щоправда, як покриття їм використовували шкури тварин.

3. Цікаво, що з слов'ян такий звичний нам предмет меблів, як ліжко, з'явився лише на початку XVII століття з участю імператора Петра I. До цього часу на Русі воліли спати на дерев'яних лавах і печі. Але тут цікаві факти про меблі лише починаються.

4. Дивно, що перші в історії матраци з'явилися лише в епоху Середньовіччя у Франції. Причому спочатку їх наповнювали висушеними водоростями та кінським волоссям. Найбільш дорогими та елітними серед таких виробів вважалися ті, що набиті пухом чи пір'ям. Їх могли дозволити собі лише королі та багаті правителі.

5. Деякі історики вважають, що зразком всіх сучасних шаф стало звичайне дупло в дереві. Люди здавна відзначили, що саме в цих затишних місцях багато звірят зберігають свої запаси, і перейняли у них цю звичку

6. Напевно, щоночі ви проводите на м'якому і комфортному ліжку. А чи знаєте ви, що цьому дуже популярному предмету інтер'єру встановлено справжній пам'ятник? Так, в Огайо (США) із пофарбованого в коричневий колір граніту встановлено монумент, дуже схожий на справжнє ліжко зі шкіряною оббивкою. Причому місцеві мешканці їм дуже пишаються.

7. Серед цікавих фактів про меблі можна відзначити і те, що комод був вперше виготовлений у 19 столітті у Південній Кароліні. Причому спочатку він мав незвичайну назву "ящик на ящику". Виріб був спеціально придуманий для того, щоб мандрівникам було простіше перевозити свої речі за допомогою висувних ящиків із ручками.

8. До речі, чи знаєте ви, скільки коштує найдорожчий комод у світі? Ним є антикварна тумба князів Бадмінтон, яка була виготовлена у 1716 році у Флоренції з дорогоцінного ебенового дерева та золота. Розкішний та прикрашений витонченими візерунками комод був проданий у 1991 році на аукціоні за 37 мільйонів доларів.

9. А ось найдорожчим кріслом у світі став предмет м'яких меблів, виготовлений Евелін Грей. Причому винахідниця витратила на це понад два роки (1917-1919 роки). Сидіння та спинка виконані у формі витончених пелюсток із темної коричневої шкіри. Їх підтримують дві дерев'яні дуги у формі драконів. Вартість такого виробу дорівнює 23 мільйонам доларів.

10. Примітно, що барна стійка була винайдена в Америці, а саме на Дикому Заході. Цікаво, що спочатку вона застосовувалася задля подачі напоїв відвідувачам, а захисту бармена від куль бандитів. Так що цікаві факти про меблі дуже різноманітні.