Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.
Режим роботи
Пн-Пт 10:00-18:00, Сб 10:00-15:00 Нд Вих.
Ви можете зробити замовлення через корзину цілодобово. Після отримання замовлення наші менеджери в робочий час зв'яжуться з Вами для уточнення деталей замовлення.

Види меблевої фурнітури

06.12.2016 Категория: Новини, Корисна інформація, Корпусні меблі, М'які меблі, Все для кухні

Фурнітура вважається найважливішою складовою будь-яких меблів, оскільки без неї остання часто не зможе функціонувати необхідним чином. Меблева фурнітура значною мірою визначає зручність експлуатації та термін служби будь-яких меблів.

Існує багато різновидів меблевої фурнітури, кожен з яких має власне призначення.

Умовно можна виділити кілька груп:

1. Вироби, необхідні для з'єднання та фіксації положення окремих елементів меблів по відношенню до інших.

2. Механізми, що дозволяють змінювати експлуатаційні властивості меблів у процесі використання без внесення змін до комплекту фурнітури.

3. Механізми, що дозволяють змінювати функціональний стан меблів, переводячи їх із одного становища до іншого.

4. Накладні засоби, що використовуються для оформлення окремих елементів меблів.

   

У першу групу можна віднести фурнітуру, що забезпечує нероз'ємне, роз'ємне та рухоме з'єднання.

Нероз'ємне з'єднання забезпечується гвинтами, шурупами, шурупами, болтами, кронштейнами, гачками, цвяхами та іншим. Разом їх ще прийнято називати сполучною фурнітурою.

Роз'ємне з'єднання забезпечується наступною фурнітурою: дверні ручки, фіксатори на магнітах, засувки, запірні гачки, клямки, замки, полкотримачі та інше. Особливу увагу варто приділити ручкам дверей, оскільки вони завжди знаходяться на увазі. Тому вони повинні не тільки відповідати своєму функціоналу, а й мати необхідний естетичний вигляд. Існує велика різноманітність варіантів ручок: скоби, кнопки, рейлінги, у формі кулі, для шаф-купе.

Рухливе з'єднання досягається за допомогою петель, великої різноманітності напрямних, мікроліфтів.

Меблеві петлі повинні забезпечувати плавне відкриття фасадів шаф, тумбочок, кухонних гарнітурів. Серед них заведено виділяти накладні, напівнакладні, вкладні, петлі-трансформери. Також можна зустріти так звані рояльні петлі, які зазвичай зустрічаються в старих меблів, але сьогодні їх повсюдно витіснили нові різновиди петель. Наприклад, оснащені доводчиками, завдяки яким дверцята закриваються плавно, а не ляскають із гучним стукотом.

Серед напрямних можна назвати такі різновиди:

- роликові, які є найдоступнішими висувними механізмами, можна зустріти повсюдно;

- кулькові або телескопічні, які відрізняються тихішим і плавнішим ходом, а також довговічністю;

- тандем-бокси, що є висувною конструкцією у формі ящика, здатного висуватися повністю;

- метал-бокси складаються з металевих боковин та роликових напрямних, що відрізняються здатністю витримувати значні навантаження аж до 30 кг.

Мікроліфти особливо часто використовуються в кухонних меблях. Наприклад, коли дверцята шафки відкриваються вгору. Також подібна фурнітура використовується для висування кутових елементів.

Другу групу складають поворотні механізми на кшталт "карусельних", пристрої хитання, а також фурнітура для розсувних столів.

До третьої групи належать механізми, що дозволяють змінювати робочу висоту меблів або відповідають за її трансформацію. В останньому випадку така фурнітура використовується в диванах-ліжках, кріслах-ліжках або шафах-ліжках.

Ще одну групу утворюють накладні засоби, які використовуються для оформлення контурів дверей, стільниць, оздоблення м'яких меблів. Як їх використовуються смуги та шнури.

   

Якість меблевої фурнітури має величезне значення, оскільки її поломка або неправильне функціонування може негативно позначитися на зручності експлуатації меблів. Тому при виборі та купівлі меблів слід приділяти увагу не тільки якості та матеріалу меблевих каркасів та фасадів, але й фурнітурі, що використовується в меблевій конструкції. Рекомендується вибирати продукцію відомих, перевірених виробників та постачальників.